Välkommen till Sigrid Rudebecks Gymnasium!

Traditioner

Introduktionsdagar och Ettornas kväll

Då du börjar vid Rudebecks, är de första två dagarna introduktionsdagar, då bara åk 1 är på på skolan och lär känna lokalerna och varandra utan tvåor och treor i huset. Under lättsamma former får du en inskolning till din gymnasietid med gott om tid att bekanta dig med din nya miljö.

Något senare under terminen inbjuder vi till en kväll där du får chans att träffa dina nya skolkamrater under trevliga former.

Julfesten

Skolans julfest är en gammal tradition där hela skolan samlas i Svenska Mässans Kongresshall tillsammans med föräldrar och anhöriga. Det blir totalt ca 1 000 personer. Kvällen inleds med Rudebecks klassiska Luciatåg med elever ur åk 1.

Det blir musikframträdanden av olika musikgrupper vid skolan, bl a skolbandet som består av både elever och personal. Vid det tillfället dansar du som elev i åk 1 folkdans i traditionsenlig folkdräkt, danser du lärt dig på lektionstid. Ackompanjerad av levande musik från elever vid skolan, blir detta en mäktig och rolig upplevelse för både dansare och publik.Även elever i årskurs 3 deltar i bl a den berömda träskodansen. Sammantaget är det en kväll man minns.

Kulturdagar och Retoriktävling

Under varje läsår anordnas vid skolan minst en kulturdag. Ur innehållet märks diverse uppträdanden av elever som gått något av våra estetiska tillval. Det innebär bl a teater på olika språk, bildutställningar och musikframträdanden. En återkommande favorit är Rudebecks variant av "På spåret"

Vidare förekommer det redovisningar av gymnasiearbeten från elever i avgångsklasserna.

Retoriktävlingen är ett återkommande inslag och där finns utrymme för vem som helst att anmäla sig och framföra något.

Revy

Varje höst genomför årskurs 2 ett stort arbete med att uppföra årets revy. Det är ett mycket trevligt och viktigt inslag unders skotiden på Rudebecks och har gamla anor. Många elever minns länge de intensiva dagarna med föreställningar i fullsatt aula.

Nobeldagen

Våra N2:or arbetar under en dag i slutet av december med att i grupp studera och presentera olika nobelpris. Dagen innehåller studier, föreläsning av extern föreläsare, mingel, presentationer och som avslutning nobelmiddag i Bellmansalen.

Nobelpris delas ut under middagen till de två bästa presentationerna där kreativitet och underhållning premieras!

 

Slaget om innerstan

Rudebecks är en av de skolor som varje år gör upp om "slaget om innerstan". Det är en tävling mellan olika gymnasier i Göteborg.

 

Roddkampen mot Samskolan

Roddtävlingen mot Samskolan i kanalen är en årlig tradition med tävling i tjej & killag men också med en mixad båt.